Društvo KONČAR – KUĆANSKI APARATI d.o.o. je nastalo udruživanjem društva KONČAR – Štednjaci d.o.o. i KONČAR – Mali kućanski aparati d.o.o. krajem 1998. godine. Društvu se krajem 2004. godine pripajaju KONČAR – Trgovina i zastupstva d.d. i KONČAR – Servis i prodaja d.d.
Nakon ovog udruživanja, društvo KONČAR – KUĆANSKI APARATI d.o.o., osim što se bavi proizvodnjom kućanskih aparata vlastitog i kupljenog razvoja kao primarnom djelatnošću, bavi se i proizvodnim uslugama, prodajom kućanskih aparata vlastite proizvodnje i iz kooperacije ili uvoza, te servisiranjem u jamstvenom i izvanjamstvenom roku aparata vlastite proizvodnje i aparata koje prodaje u Hrvatskoj.

Tržište danas diktira promjene velikom brzinom, većina se odnosi na energetsku učinkovitost aparata. Kupci žele aparate  pouzdane kvalitete i atraktivnog dizajna, a Končar to ima.

Preko 200 partnera i više od 100.000  novih kupaca svake godine pokazatelji su koji nas raduju, ali i guraju prema novim rezultatima. Končar danas nudi više od 250 pažljivo odabranih modela kućanskih aparata čija je glavna karakteristika pouzdanost i vjerodostojnost. Dodatnu sigurnost našim kupcima garantiramo s mrežom od više od 40 ugovornih servisa u Hrvatskoj.

Naši su kupci prepoznali  kvalitetu i pouzdanost proizvoda Končar i još jednu godinu za redom odabrali za ponosnog nositelja statusa Superbrands.

O procesu

Superbrands Hrvatska završio je s odabirom i ocjenjivanjem kroz neovisno glasanje Stručnog vijeća Superbrands 2017/18formiranog od uskog kruga priznatih stručnjaka iz svijeta medija, marketinga, odnosa s javnošću i biznisa i dodijelio Superbrands priznanja najboljim brendovima na hrvatskom tržištu.

Glavne karakteristike ocjenjivanja brendova temelje se na vrijednostima koje ih diferenciraju od ostalih te ih čine snažnima na otvorenom tržišno-komunikacijskom polju. To su redom kvalitetarazličitostpouzdanosti emotivni učinak.

Končar je tako izabran za Superbrands i nosi pravo na oznaku i korištenje titule Superbrands Hrvatska 2017/18.