Lado-za-web

 

Superbrands Hrvatska je završio s ovogodišnjim odabirom i ocjenjivanjem najboljih brendova na hrvatskom tržištu. Brendove smo i ove godine ocjenili neovisnim glasanjem Stručnog vijeća koji su time predstavili glas struke te istraživanjem tržišta čime smo dobili mišljenje krajnjeg potrošača pa je tako LADO izabran za Superbrands i nosi pravo na oznaku – Superbrands oznaku 2016/17.

LADO_Vektorski1

Stoga mu ovom prilikom još jednom čestitamo!

 

I ove godine glavne ocjenjivane karakteristike brenda bile su: kvaliteta, različitost, pouzdanost i emotivni učinak; glavni faktori koji diferenciraju brend i njegovu snagu na otvorenom tržišno-komunikacijskom polju.

 

O Ansamblu LADO

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalni je profesionalni folklorni ansambl. Već 67 godina, od svog osnutka 1949. godine, obavlja svoju zadaću istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

40 vrhunskih plesača koji su u isto vrijeme i izvanredni pjevaći, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Svaki koncert Ansambla je, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha. Naime, Ansambl LADO posjeduje jedinstvenu, preko 1200 kompleta veliku, kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote.

Uspješne inozemne i domaće nastupe Ansambla LADO pratile su i mnogobrojne nagrade i priznanja. Već 1954. godine LADO je osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu u Llangollenu u Velikoj Britaniji dok je u posljednjih petnaestak godina Ansambl je primio 24 Porina, među kojima i Porina za životno djelo, nagradu Orlando  za izniman umjetnički doseg u glazbenom djelu programa 54. Dubrovačkih ljetnih igara, dvije nagrade Ivan Lukačić na Varaždinskim baroknim večerima, a 2002. godine LADO je bio predstavnik Europe na šestom Svjetskom simpoziju zborske glazbe u Minneapolisu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *