Superbrands Hrvatska završio je s odabirom i ocjenjivanjem kroz neovisno glasanje Stručnog vijeća Superbrands 2017/18formiranog od uskog kruga priznatih stručnjaka iz svijeta medija, marketinga, odnosa s javnošću i biznisa i dodijelio Superbrands priznanja najboljim brendovima na hrvatskom tržištu.

Glavne karakteristike ocjenjivanja brendova temelje se na vrijednostima koje ih diferenciraju od ostalih te ih čine snažnima na otvorenom tržišno-komunikacijskom polju. To su redom kvalitetarazličitostpouzdanosti emotivni učinak.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je tako izabran za Superbrands i nosi pravo na oznaku i korištenje titule Superbrands Hrvatska 2017/18.

 

O brendu

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO najpoznatiji je i jedini profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj.

Vrhunski plesači su istodobno i izvanredni pjevači koji se s lakoćom transformiraju iz folklornog plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor dok glazbenici sviraju nekoliko desetaka različitih tradicijskih glazbala.

Rad s najpoznatijim hrvatskim etnokoreolozima i koreografima, etnomuzikolozima, glazbenim aranžerima i folkloristima kao i skladateljima i dirigentima nadahnutim pučkim glazbenim stvaralaštvom rezultirao je impozantnim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva u kojima se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost.

Ansambl LADO također posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote zbog čega je njegov svaki koncert ujedno i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.

Nagrade i priznanja koja je LADO osvojio prelaze granice domovine. Njegovu jedinstvenost je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao.

Foto: Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *