Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Da li je moguće doživeti prirodu uz udobnost i pogodnosti? Luksuzni glamping kao rešenje

https://www.freepik.com/free-photo/tents-glamping-night_29220336.htm

Da li volite boravak u prirodi ali niste tip koji bi kampovao nekoliko dana pod vedrim nebom? Da li uživate u provođenju vremena u prirodi ali ne volite da spavate sa mišlju da se oko vas nalaze insekti? Onda je glamping pravo rešenje za vas. Osmišljen kao luksuznija varijanta kampovanja koja odgovara većem broju ljudi, glamping nudi sve pogodnosti boravka u prirodi ali na malo prijatniji način. Kako se promenio način putovanja, tako su se stvorili novi vidovi smeštaja i boravka u prirodi. Danas se dosta polaže u povezanost sa prirodom ali i očuvanje iste kako bismo mogli da uživamo u okruženju koje nije zagađeno.

Šta je glamping?

Osmišljen kao boravak u prirodi uz dodatak luksuznih pogodnosti kako biste postigli isti osećaj ali uz malo olakšanje kada je u pitanju bezbednost, glamping je odgovor novih generacija na kampovanje. Na ovaj način ste pošteđeni konvencionalnih načina kampovanja koji uključuju boravak pod vedrim nebom u šatoru. Iako se mnogima čini da je ovo trend pomodarstva, istina je da glamping postoji vekovima, samo je sad došao do posebnog izražaja. Još na početku 20. veka je postojao ovakav tip šatora u prirodi i postali su poznati tokom safari avantura. Bogatstvo uživaoca ove avanture je predstavljalo jedini način da se uživa u glampingu, dok je danas ova avantura dostupnija.

Razne aktivnosti

Glamping je često deo drugih aktivnosti u prirodi i samo je još jedan od načina da se dodatno upustite u uživanje u njima. Kao najčešći odabir se izdvaja sve popularniji rafting čija sezona uveliko traje. Prednost je što ste smešteni u blizini mesta gde se odvija sam rafting te ste od samog jutra spremni za avanturu. Tokom aktivnog odmora prilikom kog možete da se odlučite za rafting, vožnju kvadova, safari turu ili planinarenje, možete da se opustite na kraju dana u vašem udobnom smeštaju. Na ovaj način će ova aktivnost da bude potpuna jer ste smešteni u srcu svih adrenalinskih događanja koja će ispuniti vaš odmor.

https://www.freepik.com/free-photo/tents-with-wooden-chairs-pathway-front-them-glamping-nature-greenery-around_17633207.htm

Smeštaj tokom glampinga

Ne treba da vas uplaši činjenica da ćete biti smešteni u šatoru jer je ovo daleko od onoga što vam verovatno prvo pada na pamet pri pomisli na klasično kampovanje. Većina ovih smeštaja je prostranija od hotelskih soba u kojima ste smešteni, čak i u nekim luksuznim hotelima. Ipak, čar glampinga uglavnom leži upravo u ovim safari šatorima čiji je glavni cilj da vam pruže osećaj boravka u prirodi. Prilikom boravka u ovim šatorima, omogućena vam je sva potrebna komocija, udobnost i luksuz kao da se nalazite na nestvarnim lokacijama.

Pogodnosti glampinga

Neke destinacije jedino nude ovaj tip smeštaja kao najbolji način da zaista doživite ovu lokaciju. Uglavnom su to destinacije u prirodi ili neki neobični lokaliteti, poput vinograda, jezera ili planine gde se možete osloniti samo na uživanje u pogledu. Upravo zato je zanimljivi glamping uglavno deo jedne mnogo veće avanture koja će vam pružiti brojne uspomene. Takođe, na ovaj način se čuva i priroda jer su ove kućice osmišljene tako da imaju najmanje štetan uticaj na okolinu u odnosu na ostale tipove smeštaja. Ovaj tip boravka je često jeftiniji od hotelskog smeštaja što će svakako biti dobro za vaš budžet.

Fokus na boravak u prirodi

Osnovna zamisao glampinga je boravak u prirodi i fokus je na provođenju vremena u prirodnom okruženju. Najčešće se uz ovaj tip smeštaja nude i aktivnosti u prirodi, poput raftinga, planinarenja ili istraživanja prirode kako biste na pravi način doživeli predeo. Na vreme istražite okolinu u kojoj se nalazi glamping smeštaj kako biste organizovali propratne aktivnosti. Često je jednostavna šetnja najbolji način da se prepustite i opustite kako biste se odmorili od svakodnevnih aktivnosti.

Ukoliko vam je dosta gradske gužve i asfalta, pronađite savršeni beg u prirodu kako biste osigurali sebi malo mira i tišine. Na ovaj način možete da provedete kvalitetan odmor prepun aktivnosti.

Povezani članci

Related

Online instrukcije iz matematike

Zbog vremena u kojima živimo sve je izraženiji nedostatak vremena za sve dnevne aktivnosti pojedinca pri čemu isto vrijedi i za instruktore i za učenike. Imajući na umu još uvijek aktualnu koronu postavlja se pitanje da li online instrukcije mogu biti jednako...

read more

Najbolja nekretnine za prodaju na Kvarneru

1. Nekretnine za prodaju u Opatiji Opatija, ljetovalište bivše Austro-Ugarske, vrlo je otmjeno mjesto koje privlači vrhunske kupce. Njegova arhitektura i zadovoljan zrak odražavaju srednjoeuropsku prošlost. Opatija je danas sinonim za luksuzne vile uz plažu, prestižne...

read more