Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Zašto je projektni menadžer važan za vaše poslovanje?

Vjerujemo da je vaš cilj, kao i cilj većine tvrtki, da se poslovanje odvija nesmetano te da je tvrtka samoodrživa. To znači da tvrtka praktički radi sama i sposobna je samostalno stvarati profit i dobru reputaciju. Direktori žele što manje gasiti požare, a u tome im pomaže projektni menadžer.

  1. Projektni menadžer komunicira s klijentima

Projektni menadžer predstavlja osobu od povjerenja između klijenata i zaposlenika, pogotovo u malim firmama. To eliminira dugo vrijeme reakcije, ubrzava projekte te povećava zadovoljstvo klijenata.

  • Projektni menadžer redizajnira korporativne procese

Projektni menadžer između ostalog bavi se i procjenom vjerojatnosti rizika, identificira ih te pronalazi najbolja rješenja ako se dogode. Kad imate u svojoj tvrtki nekoga tko je stručnjak za rizike, možete biti sigurni da on neće gubiti vrijeme nego će odmah krenuti prema rješenju čak i prije nego se problem pojavi.

  • Projektni menadžer stvara most između različitih odjela tvrtke

Komunikacija među odjelima iznimno je važna za uspješno poslovanje tvrtke, a projektni menadžer je osoba koja ju može poboljšati. Zaposlenici različitih odjela mogu mu se obratiti za pomoć i tako ubrzati proces donošenja odluka.

  • Projektni menadžer upravlja zadacima

Jedan od talenata projektnog menadžera je produktivno postavljanje prioriteta, organizacija zadataka i praćenje rokova. Budući da on preuzima svu odgovornost za navedene poslove, to smanjuje pritisak na zaposlenike koji se onda mogu u potpunosti posvetiti svom poslu.

  • Projektni menadžer vodi brigu o otvorenoj komunikaciji

Da bi projektni menadžer mogao uspješno raditi svoj posao i privesti projekt kraju, on mora znati otvoreno i jasno komunicirati sa svim članovima tima i zaposlenicima koji sudjeluju u projektu. To dovodi do općenito bolje unutarnje komunikacije u tvrtki što povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

Ovo je samo dio konkretnih utjecaja koje projektni menadžeri mogu imati na vaše poslovanje stoga možemo zaključiti da su oni iznimno potrebni i važni ako ste vlasnik tvrtke koji želi ostvariti značajne rezultate.

Povezani članci

Related

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU IZ MATEMATIKE

Državna matura iz matematike jedan je od završnih ispita čijim polaganjem maturanti potvrđuju da imaju zadovoljavajuće znanje iz matematike stečeno srednjoškolskim obrazovanjem. Matematika je jedan od tri glavna predmeta koja se polažu na maturi te stoga učenik može...

read more

Online instrukcije iz matematike

Zbog vremena u kojima živimo sve je izraženiji nedostatak vremena za sve dnevne aktivnosti pojedinca pri čemu isto vrijedi i za instruktore i za učenike. Imajući na umu još uvijek aktualnu koronu postavlja se pitanje da li online instrukcije mogu biti jednako...

read more