Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

ZATAMNJENJE STAKLA – Kako smanjiti temperaturu u autu

Svi jedva čekamo ljeto, odmor i uživanje u prekrasnim sunčanim danima. No, svaki sunčani dan nosi novi problem sa sobom, a to je prekomjerno zagrijavanje vozila. Unutrašnjost automobila može postati pravi pakao ljeti i to ne samo dok stoji na parkingu. Sjetite se samo koliko vruće postaje kada čekate u koloni vozila tijekom takvog ljetnog dana!

Istina je da danas gotovo svaki automobil ima klima uređaj, no to vam neće biti od koristi kada je automobil ugašen i u situacijama gdje ste prisiljeni dugo stajati na suncu. Srećom, postoji način na koji se prekomjerno zagrijavanje može ublažiti. Folije za zatamnjenje stakla su idealno i trajno rješenje za ugodniju klimu u vašem vozilu bilo na parkingu ili na putu!

Folija za zatamnjivanje stakla

Folija za zatamnjivanje stakla ima brojne pogodnosti kao što su ušteda energije zbog manjeg korištenja klimatizacijskog uređaja te ugodniji boravak u prostoru automobila. Mnogobrojni vozači se odlučuju za zatamnjivanje stakla i zbog same estetike. Postoji više nijansi folija, s postotkom propuštanja svjetlosti od 2 % pa sve do 70 %. Postotak zatamnjenja može biti čak do 98 %, što garantira da će folije savršeno izgledati na baš svakom vozilu.

No, ono što je najbitnije je da zahvaljujući ovim folijama možete podići kontrolu sunčeve energije na potpuno novu razinu. Dok automobilska stakla filtriraju UVB zrake, protiv UVA zračenja nisu baš učinkovita. Svaka kvalitetna folija za zatamnjenje stakla će vas zaštititi od štetnog zračenja i sačuvati zdravlje te interijer vozila.

Možda ćete se gubiti u raznim specifikacijama zaštitnih folija za staklene površine i širokom izboru, no ono što je najbitnije za vas kao kupca je da znate koji problem želite ukloniti. To može biti zaštita interijera, privatnosti ili pak regulacija topline u vašem vozilu.

Kvalitetne folije za zatamnjenje stakla će vas služiti dugi niz godina te se nećete morati brinuti o nastanku mjehurića ili odljepljivanju. Zatamnjena stakla na automobilu mogu pridonijeti većoj sigurnosti vozila jer će vidljivost izvana biti smanjena. To će biti odlično za one koji imaju naviku ostavljati torbe ili novčanike u automobilu. Ove folije će vam omogućiti novi izgled i funkcionalnost. Investirajte u bolje iskustvo vožnje.

Folija za auto stakla

Kod biranja folija za auto stakla, možda nećete toliko razmišljati o UV zaštiti, već ćete se više usmjeriti na stupanj zatamnjenja i estetiku. Iz tog razloga mnogo vozača odabire što jeftinije folije iz neprovjerenih izvora, misleći kako su sve folije iste. No, folije loše kvalitete mogu prouzročiti puno problema te se kvaliteta takvih folija ne može usporediti s profesionalnim folijama visoke kakvoće.

Ne samo da će se takve folije brzo početi odljepljivati i ljuštiti, nego je pitanje hoće li uopće imati efekt UV zaštite i zaštite od topline. Često se događaju problemi s lošim folijama kada su predugo na suncu poput mjehurića ili odljepljivanja rubova, te narušavaju preglednost i sam izgled vozila. Ono što vas čeka nakon toga je mukotrpno skidanje tih folija i ljepila koje ostaje iza njih.

Nakon takvog iskustva nezadovoljni kupci često stvore općenito lošu sliku o folijama. No, iskustvo s kvalitetnim folijama će vam biti u potpunosti drugačije. Kvalitetne folije će štititi vaša stakla i vaše zdravlje godinama nakon aplikacije.

Uv folija za auto stakla

Kao što smo već spomenuli, automobilska stakla obično ne dolaze s UVA zaštitom. Štetne UVA zrake su prisutne u jednakoj mjeri tijekom čitave godine, tako da je adekvatna zaštita putnika i interijera zbilja nešto na što bi trebali obratiti pozornost. Postavljanjem uv folija za stakla  se znatno poboljšava kakvoća običnog stakla te uspješno kontrolira količina sunčevih zraka koje dopiru u interijer vašeg vozila.

Sunčeva svjetlost je važna za naše zdravlje no ako je prejaka, može stvarati neugodan odbljesak od predmeta oko nas. Ljudske oči to ne podnose baš najbolje te će to posebno osjetiti oni koji već imaju problema s vidom. Zahvaljujući zaštitnim folijama, riješit ćete se i tog problema i zaštititi svoje oči.

Kako zatamniti stakla na autu?

Kako su velike staklene površine postale trend u građevini, nije dugo trebalo da se isti taj trend prenese i na automobilsku industriju. Tako je nastao popularni panoramski krov u vozilima. Istina je da je s panoramskim krovom vožnja ugodnija i omogućava putnicima prekrasan pogled, no tijekom vrućih ljetnih mjeseci se ovaj krov može pretvoriti u pravi problem.

Panoramski krov je još jedna staklena površina na automobilu koja otvara direktan put suncu, tako da će se vozilo još brže zagrijavati. Zbog toga svaki panoramski krov treba foliju za auto stakla koja će štititi putnike i interijer vozila od prekomjernog zagrijavanja i štetnog zračenja.

Ako ste dovoljno vješti, folije na automobil možete aplicirati i sami uz odgovarajuće alate. Bitno je da znate foliju izrezati i da je dobro učvrstite za staklenu površinu. Postoji mnoštvo videa i uputa na internetu koji vam mogu pomoći da odradite sve kako treba. U slučaju da se ne osjećate dovoljno vješto za takav pothvat, možete uvijek pronaći pomoć profesionalaca. Za koju god opciju se odlučili, dobro postavljene folije će vas služiti dugi niz godina i spriječiti niz problema s kojima ste se do sada borili!

Folije za stakla su omiljeno rješenje za mnoštvo problema!

Folije za stakla imaju široku upotrebu, tako da se osim na staklima automobila, mogu koristiti i u privatnim i poslovnim prostorima. Zatamnjenje stakla i UV zaštita nisu samo odlično rješenje za automobil, već se često koriste za staklene stijene i staklene ograde. No, kako bi zaštitili prostor od UV zračenja i topline, čak i ne morate uzimati foliju koja će zatamniti vaše staklene površine.

Primjerice folije za zaštitu od UV zraka  mogu biti neprimjetne ili dati dašak luksuza kao primjerice Total UV 400 folija koja ima lagani zlatni ton. Takve folije su idealne za umjetničke galerije gdje rizik od izbljeđivanja i oštećenja može značiti neprocjenjivu štetu. No, trgovine s odjećom ili namještajem se također sve više okreću uporabi ovakvih folija kako bi zaštitili tkanine od gubitka boje i čvrstoće.

Folije za stakla vas mogu zaštititi čak i od krhotina stakla i provale. Folije mogu gotovo sve, mogu pretvoriti staklenu površinu u projekcijsko platno ili ploču za pisanje. Postoje i folije koje možete kontrolirati uz pomoć jednog klika te birati kada želite da vam staklene površine budu prozirne a kad mutne.

Povezani članci

Related

Online instrukcije iz matematike

Zbog vremena u kojima živimo sve je izraženiji nedostatak vremena za sve dnevne aktivnosti pojedinca pri čemu isto vrijedi i za instruktore i za učenike. Imajući na umu još uvijek aktualnu koronu postavlja se pitanje da li online instrukcije mogu biti jednako...

read more

Najbolja nekretnine za prodaju na Kvarneru

1. Nekretnine za prodaju u Opatiji Opatija, ljetovalište bivše Austro-Ugarske, vrlo je otmjeno mjesto koje privlači vrhunske kupce. Njegova arhitektura i zadovoljan zrak odražavaju srednjoeuropsku prošlost. Opatija je danas sinonim za luksuzne vile uz plažu, prestižne...

read more