Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Kako izgledati znatno mlađe bez obzira na godine

Nekada su kreme za podmlađivanje i tretmani lepote bili vezani za kasni period života i žene su se odlučivale za ovaj korak nakon pedesete godine. Sada sve više žena, bez obzira na godine, vodi računa o svom izgledu, pogotovo kada je u pitanju nega. Uz vođenje računa o koži, potrebno je obratiti pažnju na negu kose, odeću i obuću ali i svežinu. Sa jedne strane se nalazi samopouzdanje koje ćete imati, dok se sa druge nalazi vaše zdravlje i sve one zdrave navike koje možete da steknete ukoliko obratite pažnju i poslušate svoje telo.

Svežina u kosi

Ukoliko farbate kosu, bez obzira na kvalitet farbe, nakon nekog vremena ćete primetiti kako vam se kosa stanjila i izgubila sjaj. Zapostavljena frizura, izrastak koji je prešao granicu do kada se ne morate stalno farbati ili frizura koja ne odgovara vašim godinama i obliku lica će učiniti da izgledate starije. Jedna od stvari koju će vam reći svaki frizer jeste da se redovno morate šišati i skraćivati vlasi koje će usled promene vremene, stalnog pranja i izlaganja fenu postati suve. Pronađite frizuru koja će odgovarati vašim godinama i vremenu koje možete da izdvojite kako biste održavali kosu i frizuru. Redovni odlasci kod frizera i frizura koja prati vaš stil života će skinuti nekoliko godina što će vam u svakom trenutku prijati.

https://www.rawpixel.com/image/418093/eating-watermelon-summer

Unos vitamina

Iako se vitamini uglavnom vezuju samo za period oporavka od prehlade ili neke bolesti, potrebno ih je unositi stalno. U zavisnosti od vašeg zdravlja, neophodno je da s vremena na vreme proverite svoje zdravstveno stanje kako biste videli koja kombinacija vitamina će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, a samim tim i izgled. Najčešće se savetuje unos vitamina C koji se smatra za jedan od najboljih suplemenata kada je poboljšanje izgleda u pitanju. Možete da se odlučite za neki kompleks vitamina ili da ubacite namirnice bogate ovim vitaminom u svakodnevnu upotrebu. Ovo će vam ubrzo preći u naviku i učiniti da se osećate zdravije, poboljšaće vaše raspoloženje ali i činiti vas odmornijim i punim elana.

Podmladite lice

Lice je ono što će najviše pokazivati vaše godine i ukoliko želite da se podmladite, treba da počnete od lica – od pravilne nege do male pomoći u vidu estetskih korekcija. Kada je nega lica u pitanju, u obzir dolazi sve od korišćenja šminke koja vam odgovara do tretmana čišćenja lica kako bi vam koža stekla elastičnost i sjaj. Sa druge strane se nalaze tretmani kao što je sve popularnije podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, koji su rutinski, efikasni i predstavljaju neinvazivan metod koji daje najbolje rezultate. Ovaj tretman će vam pomoći pri uklanjanju bora, sakrivanju nedostataka na koži ali i postizanju odmornog lica što će znatno uticati na vaš celokupan izgled i samopouzdanje.

Šminka i odeća

Iako se neki vode parolom da ukoliko se šminkaju i oblače kao mlađe generacije da će im to smanjiti broj godina, istina je da ovo ponekad može da izazove sasvim suprotan efekat. Ukoliko želite da odećom i šminkom smanjite broj godina, potrebno je da to radite sa ukusom i da ne preterujete. Kada je šminka u pitanju, ponekad je manje više, te će u zavisnosti od prilike, podloga koja odgovara vašem tenu, blaga senka na očima i pastelni karmin da istaknu vašu prirodnu lepotu. Sa druge strane, moderne komade odeće uvek kombinujte sa onim što je u skladu sa vašim godinama kako ne biste preterali u želji da se oblačite previše mladalački što može da pokvari prvi utisak koji ćete ostaviti.

Kada je u pitanju podmlađivanje, formula je jednostavna – malo brige i nege i malo pomoći raznih tretmana koji će vam prijati. Rezultati su uvek vidljivi i svako ko vas poznaje će primetiti razliku. Potrebno je samo da nađete ono što vam odgovara i da se trudite da na najbolji način vodite svoje telo kroz proces podmlađivanja.

Povezani članci

Related