Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Kako izgledati znatno mlađe bez obzira na godine

Nekada su kreme za podmlađivanje i tretmani lepote bili vezani za kasni period života i žene su se odlučivale za ovaj korak nakon pedesete godine. Sada sve više žena, bez obzira na godine, vodi računa o svom izgledu, pogotovo kada je u pitanju nega. Uz vođenje računa o koži, potrebno je obratiti pažnju na negu kose, odeću i obuću ali i svežinu. Sa jedne strane se nalazi samopouzdanje koje ćete imati, dok se sa druge nalazi vaše zdravlje i sve one zdrave navike koje možete da steknete ukoliko obratite pažnju i poslušate svoje telo.

Svežina u kosi

Ukoliko farbate kosu, bez obzira na kvalitet farbe, nakon nekog vremena ćete primetiti kako vam se kosa stanjila i izgubila sjaj. Zapostavljena frizura, izrastak koji je prešao granicu do kada se ne morate stalno farbati ili frizura koja ne odgovara vašim godinama i obliku lica će učiniti da izgledate starije. Jedna od stvari koju će vam reći svaki frizer jeste da se redovno morate šišati i skraćivati vlasi koje će usled promene vremene, stalnog pranja i izlaganja fenu postati suve. Pronađite frizuru koja će odgovarati vašim godinama i vremenu koje možete da izdvojite kako biste održavali kosu i frizuru. Redovni odlasci kod frizera i frizura koja prati vaš stil života će skinuti nekoliko godina što će vam u svakom trenutku prijati.

https://www.rawpixel.com/image/418093/eating-watermelon-summer

Unos vitamina

Iako se vitamini uglavnom vezuju samo za period oporavka od prehlade ili neke bolesti, potrebno ih je unositi stalno. U zavisnosti od vašeg zdravlja, neophodno je da s vremena na vreme proverite svoje zdravstveno stanje kako biste videli koja kombinacija vitamina će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, a samim tim i izgled. Najčešće se savetuje unos vitamina C koji se smatra za jedan od najboljih suplemenata kada je poboljšanje izgleda u pitanju. Možete da se odlučite za neki kompleks vitamina ili da ubacite namirnice bogate ovim vitaminom u svakodnevnu upotrebu. Ovo će vam ubrzo preći u naviku i učiniti da se osećate zdravije, poboljšaće vaše raspoloženje ali i činiti vas odmornijim i punim elana.

Podmladite lice

Lice je ono što će najviše pokazivati vaše godine i ukoliko želite da se podmladite, treba da počnete od lica – od pravilne nege do male pomoći u vidu estetskih korekcija. Kada je nega lica u pitanju, u obzir dolazi sve od korišćenja šminke koja vam odgovara do tretmana čišćenja lica kako bi vam koža stekla elastičnost i sjaj. Sa druge strane se nalaze tretmani kao što je sve popularnije podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, koji su rutinski, efikasni i predstavljaju neinvazivan metod koji daje najbolje rezultate. Ovaj tretman će vam pomoći pri uklanjanju bora, sakrivanju nedostataka na koži ali i postizanju odmornog lica što će znatno uticati na vaš celokupan izgled i samopouzdanje.

Šminka i odeća

Iako se neki vode parolom da ukoliko se šminkaju i oblače kao mlađe generacije da će im to smanjiti broj godina, istina je da ovo ponekad može da izazove sasvim suprotan efekat. Ukoliko želite da odećom i šminkom smanjite broj godina, potrebno je da to radite sa ukusom i da ne preterujete. Kada je šminka u pitanju, ponekad je manje više, te će u zavisnosti od prilike, podloga koja odgovara vašem tenu, blaga senka na očima i pastelni karmin da istaknu vašu prirodnu lepotu. Sa druge strane, moderne komade odeće uvek kombinujte sa onim što je u skladu sa vašim godinama kako ne biste preterali u želji da se oblačite previše mladalački što može da pokvari prvi utisak koji ćete ostaviti.

Kada je u pitanju podmlađivanje, formula je jednostavna – malo brige i nege i malo pomoći raznih tretmana koji će vam prijati. Rezultati su uvek vidljivi i svako ko vas poznaje će primetiti razliku. Potrebno je samo da nađete ono što vam odgovara i da se trudite da na najbolji način vodite svoje telo kroz proces podmlađivanja.

Povezani članci

Related

Perut – kako smanjiti ljuskanje vlasišta?

Osim što je perut estetski problem, ponekad može stvarati i veće probleme od samog ljuskanja vlasišta. Perut se pojavljuje kod polovice odraslog stanovništva, a češća je kod muškaraca. Iako pravi uzrok nije u potpunosti poznat, smatra se kako do pojave peruti dolazi...

read more

Jeste li izgorjeli od posla?

Priznajmo si: svijet u kojem živimo sve se brže okreće i svakim danom pred nama je sve više obaveza. Što učiniti kada nas poslovne obaveze i radni zadaci s kratkim rokovima i manjkom resursa počnu tjerati u kut i kada nam sve to postane previše? Burnout – značenje...

read more

Internistički pregled s EKG-om

Internistički pregled, poznat i kao sistematski pregled, je najopsežnija vrsta kliničkog pregleda pacijenta. Preporučuje se pacijentima koji imaju razne tegobe kako bi se točno odredio njihov uzrok te liječenje. Osim liječenja, interna medicina bavi se i prevencijom...

read more