Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Uskusna hrana i dobra glazba kao recept za odličnu zabavu

Kada se nađemo u prilici organizirati zabavu, često imamo nedoumice kada je u pitanju odabir svih elemenata koji su nam neophodni za dobar provod. Razlog za ovo leži u činjenici da želimo napraviti najbolju atmosferu i povedemo računa o svim detaljima. Ipak, kao dva najbitnija elementa za dobar provod se izdvajaju hrana i glazba kao glavni pokretači dobre atmosfere i provoda. Odabir hrane i glazbe će zavisiti od prilike, ali ono što je zajedničko za sve jest da je potrebno uložiti malo vremena kako bismo pronašli najbolju varijantu za proslavu.

Odabir glazbe

U zavisnosti od tipa proslave i mjesta gdje će ona biti organizirana, postoje dvije varijante kada je glazba u pitanju. Jedna opcija je živa muzika koja će svakako biti energičnija i pozivat će na dobru atmosferu. Od malog benda koji može pokrivati širok repertoar i stvori super atmosferu do benda koji u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta glazbe kako bi se zadovoljili različiti glazbeni ukusi, nećete pogriješiti s bilo kojim odabirom. S druge strane se nalaze varijante u kojima ćete angažirati DJ-a koji će biti zadužen za podizanje atmosfere i koji će moći ispuniti svaku glazbenu želju.

Sklad glazbe i hrane

Iako se čini kao da nije bitno da glazba i hrana budu usklađene, ipak je potrebno obratiti pažnju i na ove detalje. Ako se odlučite za bržu glazbu i poželite prilagoditi atmosferu nešto bržem ritmu i stalnom pokretu gostiju, švedski stol je puno bolja opcija jer će hrana gostima stalno biti dostupna, bez obzira na vrijeme. Ako planirate raditi pauze kako biste se posvetili gostima ili uključili nekog animatora, otvaranje poklona ili neku drugu zanimaciju, možete organizirati jelovnik tako da gosti imaju vremena jesti. Bitno je da tema proslave bude zamišljena tako da odgovara hrani koju planirate da poslužite i glazbi koja će biti zadužena za stvaranje atmosfere.

Odabir prave hrane

Kada su u pitanju proslave, hrana je centar događanja jer pokreće atmosferu, daje energiju prisutnima i potiče dobro raspoloženje. Organizacija proslave zahtjeva veliku količinu posla i sve je više onih koji se odlučuju za malu pomoć kada je hrana u pitanju. Ketering koji je specijaliziran za tip proslave koju organiziramo je najbolji način da se osigurate da će sve biti spremno na vrijeme i po najvišim standardima. Ako se odlučite za ukusan i kvalitetan ketering za proslave, primjetit ćete kako će vaši gosti odreagirati na odlično spremljenu hranu. Ketering firme koje se bave spremanjem hrane za određeni tip proslave će vam pomoći u otklanjanju nedoumica i kreiranju najboljeg jelovnika kako bi vaši gosti bili oduševljeni.

Kada što poslužiti

Ako planirate nekoliko vrsta hrane, često dolazi do konfuzije kada je u pitanju kombiniranje muzike i hrane. Jedan od načina da ovo izbjegnete jest da napravite plan serviranja hrane i u dogovoru s glazbom napravite repertoar. Ako je proslava neformalnog tipa, možete poslužiti hranu na švedskom stolu i ostaviti gostima da se sami organiziraju kada im odgovara da jedu i provode se uz muziku. Nešto formalnije zabave zahtijevaju balans između muzike i hrane jer ćete željeti izbjeći da gosti jedu uz preglasnu muziku od koje neće imati mira. U ovom slučaju radite pauze s glazbom i za to vrijeme puštajte nešto laganije tonove kako bi svi prisutni imali vremena da probaju ukusnu hranu prije no što nastave s provodom.

Nema dobre zabave bez ukusne hrane i glazbe koja će sve poticati na dobar provod. Ova dva faktora su najzaslužnija kada se radi o organiziranju proslava za pamćenje. Već nakon prve proslave organizirane malo pažljivije kada su hrana i glazba u pitanju ćete primijetiti koliki je balans između glazbe i hrane bitan za dobru atmosferu.

Povezani članci

Related