Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Brač je otok koji iz kamena stvara ljepotu, a iz zemlje bogatstvo okusa i mirisa

Kroz stoljeća bilo je mnogo onih koji su dolazili na ovaj otok s namjerom da ga pripitome, učine svojim – osvoje, da njegovu škrtost učine plodonosnom. Ali, Brač se nije dao – ostao je i ostaje svoj, škrt i veličanstveno okićen kulturnom baštinom svih onih koji su mu se ulagivali stoljećima, gradeći na njemu naselja i tetošeći njegovu zemlju. Iz njegova su sura kamena stvarali ljepotu, a iz njegove gole zemlje crpili bogatstvo okusa i mirisa.

Za sve one koji su u potrazi za novim doživljajima predlažemo kružnu planinarsko-turističku stazu u duljini od 140 kilometara koja povezuje 12 najatraktivnijih povijesnih lokacija i većinu pitoresknih mjesta ovog otoka u splitskom arhipelagu.

Uz crkvice sv. Spiridona nedaleko od Sutivana i sv. Martina iznad Bobovišća, atraktivnu Pustinju Blaca, dominikanski samostan u Bolu i franjevački u Sumartinu, baziliku sv. Ivana, uvalu Lovrečina s ostacima bazilike sv. Lovre te Mirje iznad Postira, na najdužoj bračkoj turističkoj stazi su i Zmajeva špilja iznad Murvice u kojoj su živjeli svećenici glagoljaši, Podsmrčevik, Klesarska škola u Pučišćima i Muzej otoka Brača u Škripu. Da biste vidjeli svih ovih 12 iznimnih lokaliteta trebate proći kroz većinu bračkih mjesta – od onih najpoznatijih turističkih središta kao što su Bol, Supetar i Milna, do ambijentalnih mjesta poput Mirca ili Ložišća, ali i najljepših uvala – Smrke, Farske, Rasotice i Lovrečine.

Otok Brač je idealna spoj avanture i hedonizma.

Povezani članci

Related

Otkrijte skrivene uvale na Jadranu

Mislite da je iznajmljivanje plovila/brodova nešto što nije za vas? Koliko puta ste gledajući prema pučini dok ljetujete: na plaži ili iz apartmana primijetili razna plovila, kako radosno poskakuju lomeći valove i nestaju u daljini. Koliko puta ste se „vidjeli“ na...

read more