Superbrands logo
Superbrands logoCopyright © 2021 Superbrands

Copyright © 2021 Superbrands

Čišćenje lica: put do besprijekorne kože

Svi smo svjesni koliko je važno redovito čistiti i njegovati svoju kožu, ali jeste li zaista upoznati s detaljima? Od dubinskog čišćenja do mikrodermoabrazije, tretmana za akne i uklanjanje mitesera – opcija je mnogo, a odabir pravog može biti zbunjujući. Kroz ovaj članak razjasnit ćemo sve nedoumice, istražiti prednosti svakog tretmana i pomoći vam odabrati najbolje za vaš tip kože. Pratite nas na ovom putovanju prema besprijekornoj koži!

Raznolikost tretmana za čišćenje lica 

Različiti tretmani za čišćenje lica pružaju razne prednosti za kožu.

  1. Bazično čišćenje lica: Ovaj tretman uključuje temeljito čišćenje kako bi se uklonile nečistoće, višak masnoće i šminka. Nakon čišćenja, obično se primjenjuje tonik i hidratantna krema.
  2. Dubinsko čišćenje lica: Ova procedura ide korak dalje od osnovnog čišćenja. Kroz upotrebu pare ili posebnih uređaja, otvaraju se pore, a zatim se primjenjuju proizvodi za dubinsko čišćenje kako bi se uklonili miteseri i začepljenje pora. Dubinsko čišćenje ima ključnu ulogu u eliminiranju zatvorenih mitesera, sitnih kvržica koje se nazivaju zatvoreni miteseri, te upalnih promjena kao što su akne.
  3.  Kemijski piling: Ova metoda uključuje upotrebu kemijskih tvari na koži koje pomažu ukloniti mrtve stanice kože i potiču regeneraciju novih stanica. To može poboljšati teksturu kože, smanjiti bore, pigmentaciju i pomoći kod problema s aknama.
  4. Mikrodermoabrazija: Ovaj tretman uključuje uređaj koji koristi fine kristale ili dijamantski vrh kako bi nježno uklonio gornji sloj mrtvih stanica kože. To može poboljšati teksturu kože, izjednačiti ten i smanjiti površinske nepravilnosti.
  5. Ultrazvučno čišćenje lica: Ova metoda koristi ultrazvučne valove za dubinsko čišćenje kože i uklanjanje nečistoća. Također može poboljšati apsorpciju hranjivih tvari i potaknuti cirkulaciju.
  6. Hidrodermoabrazija: Slično mikrodermoabraziji, ovaj tretman koristi tekućinu pod pritiskom za nježno uklanjanje mrtvih stanica kože. Ova tehnika također hidratizira kožu tijekom tretmana.
  7. Laserski tretmani za čišćenje lica: Laseri se koriste za uklanjanje nečistoća, mitesera, pigmentacija i drugih nepravilnosti na koži. Postoji nekoliko vrsta lasera s različitim namjenama.
  8. Oksigenoterapija: Ovaj tretman uključuje primjenu čistog kisika pod pritiskom na kožu, što čisti pore, poboljšava cirkulaciju i hidratizira kožu.

Međutim, važno je pažljivo birati tretman prema vašem tipu kože i specifičnim potrebama. Preporučljivo je konzultirati se s dermatologom prije donošenja odluke kako biste osigurali sigurnost i učinkovitost odabranog tretmana.

Mikrodermoabrazija: Detaljna analiza 

Mikrodermoabrazija je neinvazivna metoda koja ima za cilj poboljšati teksturu kože, izjednačiti ten, smanjiti površinske nepravilnosti i ukloniti sloj mrtvih stanica. Tokom ovog postupka koristi se uređaj s finim kristalima ili dijamantskim vrhom koji nježno uklanja vanjski sloj kože.

Tijek postupka uključuje nekoliko koraka. Prvo, koža se priprema čišćenjem kako bi se uklonili make-up, ulje i nečistoće. Nakon toga, slijedi faza mikrodermoabrazije gdje se uređaj koristi za nježno uklanjanje mrtvih stanica i poticanje regeneracije novih stanica. Ovaj uređaj također koristi vakuum kako bi uklonio čestice i mrtve stanice kože, poboljšavajući cirkulaciju i čišćenje kože.

Prednosti mikrodermoabrazije su raznolike. Ovaj postupak rezultira glađom i mekšom teksturom kože, smanjuje pojavu finih linija, bora, hiperpigmentacije i blagih ožiljaka, te ostavlja kožu svježijom. Također, koža koja je prošla mikrodermoabraziju bolje upija hranjive tvari iz krema i seruma za njegu kože.

Tijek tretmana mikrodermoabrazije ovisi o individualnim potrebama i ciljevima. Važno je konzultirati se s dermatologom ili stručnjakom za njegu kože prije odlučivanja o ovom tretmanu kako biste dobili preporuke prilagođene vašoj koži.

Povezani članci

Related